Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Clipper Aanstekers

   Merken

   Prijs

   -
   3 Producten

   Over Clipper aanstekers

   Het merk Clipper is gestart door het bedrijf Flamagas S.A in Spanje (Barcelona), dit bedrijf is gestart in 1959 met het produceren en verkopen van metalen aanstekers onder het merk Flaminaire. Flamagas was in die tijd de enige met dit type metalen aansteker (Flaminaire), voor je het wist was dit de absolute standaard aansteker onder de meeste rokers en blowers. Iets verder in de latere jaren 60 kwam er betere kwaliteit plastic beschikbaar. Hierdoor was het mogelijk voor het bedrijf om al in 1971 met de merknaam Clipper en met productie van de iconische plastic Clipper aansteker te starten. Het idee en ontwerp van de Clipper kwam van Enric Sardà in dienst van Flamagas S.A.

   Hij ontwierp de eerste plastic aansteker ter wereld! En die is nog te hervullen ook nog! Tegenwoordig worden de meeste Clippers en Clipper accessoires zoals; vuursteentjes, vuursteensystemen en Clipper gas nog steeds geproduceerd in de fabriek in Barcelona. Echter zijn er nog 2 andere fabrieken van Clipper in India (Chennai) en China (Shanghai). De fabrieken van Flamagas maken ook onderdelen en doen distributie voor de grote bekende merken: Casio and Daewoo.

   De start van Clipper

   Sinds de start van het merk Clipper in 1971, en het begin van de verkoop van deze aanstekers in 1972 zijn de iconische aanstekers eigenlijk niet meer weg te denken onder de rokers en voornamelijk onder de blowers niet. Het is na BIC het grootste aanstekermerk ter wereld en verkoopt 450 miljoen aanstekers per jaar! Clipper is dus heel geliefd over de hele wereld, zo erg zelfs dat er tal van verzamelaars zijn die graag de oudste en nieuwste unieke designs sparen. Clipper verwijst naar ‘’Clip’’ wat vroeger in het Engels zoiets betekende als ‘’razendsnel’’ of ‘’in een flits’’ verwijzend naar de snelheid waarin een clipper te gebruiken EN te onderhouden is. Wij gaan jullie uitleggen hoe en waarom deze Clipper zo populair is.

   Voordelen van Clipper aanstekers

   De Clipper is ten eerste enorm gebruiks- en milieuvriendelijk, hij is fijn, soepel en dus gemakkelijk om te gebruiken voor iedereen. Bij een Clipper is in tegenstelling tot de meeste andere vergelijkbare aanstekers niet veel kracht nodig om hem te kunnen gebruiken. Ten tweede kun je met een Clipper heel gemakkelijk je joint of sigaret aanstampen, omdat het een ingebouwde stamper of ook wel poker genoemd bevat. Je weet wel waar je vuursteen ook is, die kun je er uit halen en met de onderkant je joint aanstampen, ja dit is echte stonerkennis! En nog zo’n handige tip, die sommigen van jullie ongetwijfeld wel kennen; is om je Clipper iets schuin te houden, en je zult zien dat een Clipper wel dergelijk (2) standen heeft! Namelijk een normale stand als je hem rechtop gebruikt en een ‘’boost’’, grote vlam dus als je hem (iets) schuin houd. Een Clipper verbruikt door het rechtop gebruiken natuurlijk ook nog eens minder gas, voornamelijk als je het ‘’echte’’ gas van het Clipper merk zelf gebruikt. Indien je hem schuin houd ook dan bespaar je alsnog gas vergeleken met de meeste aanstekers, omdat een clipper een stuk zuiniger is door de kwalitatief goed gebruikte materialen en het ontwerp. Ten derde zijn de Clipper aanstekers vrijwel altijd te hervullen en zijn vrijwel alle onderdelen apart van elkaar te vervangen. Zo kun je de vuursteentjes, vuursteensystemen, het (rol)wieltje, en gas van Clipper vervangen en gebruiken. Allemaal om jou geld te besparen en het milieu te ontlasten! Way to go Clipper!  Uiteraard kun je Clippers, Clipper onderdelen en Clippergas gewoon bij ons kopen.

   Clipper aansteker onderhouden

   Kortom de Clipper is de iconische en enige echte ware hervulbare aansteker. Zowel het gas als de vuurstenen is aan te vullen en te vervangen. Om deze redenen samen met de eerder genoemde unieke stamper die erin zit en de vlam die automatisch omhoog schiet als je hem schuin houd is Clipper al tientallen jaren de populairste aansteker onder rokers & blowers. Daarnaast gaat Clipper met de tijd mee met zijn vele beroemde en unieke designs. Verder doen ze dat tegenwoordig en al jaren ook door storm(vlam)/turbo of ook wel JET aanstekers genoemd op de markt te brengen. Vind je een wieltje of rolaansteker dus toch niks? Dan heeft Clipper ook hier een oplossing voor! Als laatste heeft Clipper, natuurlijk ook nog verlengde en hervulbare kaarsaanstekers. Echter bij de laatste twee (kaars en Jet aanstekers) geldt dat de onderdelen niet of amper los te vervangen zijn. Bij de traditionele Clipper met de originele vorm en een gewone vlam is dit wel mogelijk en een stuk gemakkelijker en veel sneller. Wij gaan je uitleggen hoe je dit moet doen!

   Clipper gas vullen

   Uiteraard weten wij dat het voor sommigen nogal lastig kan zijn om te begrijpen welke onderdelen van je Clipper vervangen kunnen worden en hoe je dit doet. Daarom gaan we je nog even uitleggen hoe je de Clippers hervuld en hoe je het vuursteensysteem en of vuursteentje(s) van je Clipper(s) vervangt. De Clipper aansteker(s) hervullen doe je eigenlijk net zoals elke andere hervulbare aansteker: Aan de onderkant van de Clipper zit een klein gaatje, waar je het tuitje, de bovenkant van de gasfles dus tegen aan drukt. Je houd de clipper vast met één hand en de gasfles druk je tegen de onderkant van de Clipper (in het gaatje) aan. Zodra je begint te drukken loopt het gas vanzelf in je Clipper aansteker en dit doe je dan tot je merkt dat deze helemaal vol is. Je kunt het nog één of twee keer extra stevig aandrukken zodat je zeker weet dat de Clipper helemaal vol is, laat hierbij alleen niet teveel gas verloren gaan dit is zonde voor het milieu en je verliest er gas mee, dus ook je geld. Je aansteker is dus goed vol als of net voor het gas er weer uit spuit. Of natuurlijk als je het idee hebt dat er niks meer in gaat. Tip: Sommige rokers/smokers, voornamelijk degenen die vaker aanstekers en/of Clippers hervullen kunnen het ook horen als ze er goed naar luisteren. Wanneer de aansteker vol is hoor je dit aan het geluid van het gas dat suist en als je een ‘’plop’’ geluid of iets vergelijkbaars hoort.

   Clipper aansteker vuursteen vervangen

   Goed je hebt dus je Clipper net gevuld en hij doet het niet of niet goed. Hij is niet fijn, geeft geen goede vonk of helemaal niet. In dit geval is het bijna zeker dat je vuursteentje op is. Nu zijn er twee opties. De eerste is de snelste en simpelste maar ook duurder en milieuonvriendelijker; namelijk het hele vuursteensysteem te vervangen/verwisselen voor een nieuwe. Ook dit leggen wij voor je uit.

   De tweede optie, die wij je sterk aanraden is om NIET het hele vuursteensysteem te vervangen, maar slechts alleen het vuursteentje in dit vuursteensysteem. Dit is wat veel mensen niet weten echter het vuursteentje is simpel en snel te vervangen en een stuk goedkoper dan het hele vuursteensysteem vervangen en al helemaal beter (voor portemonnee en milieu). Zoals eerder verteld kun je het wiel en daarbij behorend vuursteensysteem uit je Clipper aansteker trekken om je joint mee aan te stampen. Deze stamper/of poker zit ook je vuursteentje in. Mocht het zo zijn dat je toch het vuursteensysteem wil vervangen dan vervang je dus de hele stamper/poker (vuursteensysteem)  voor een nieuwe.

   Wij gaan echter en zien liever ook dat jullie het oude vuursteentje vervangen voor een nieuwe. Dit is net zo simpel, veel goedkoper en milieuvriendelijker. Je hebt het vuursteensysteem er inmiddels dus al uit getrokken, en aan de onderkant zit een wit/transparant plastic dopje, het lijkt op de bovenkant van een schroefje. Deze draai je er voorzichtig vanaf en dan komt er een veer uit die vastzit aan dit witte ‘’schroefje’’. Als laatste komt het vuursteentje eruit vallen. Het liefste doe je dit dus boven een tafel of oppervlak, al dan niet met iets eronder. Zodat je het vuursteentje erin of op kan vangen wanneer je, mits het nodig is begint te schudden om hem eruit te krijgen. Mocht die er dan nog niet uit komen dan kan het zijn dat je vuursteen helemaal op is en er dus echt niks meer over is of wat er nog wel van over is zit nog vast. Je kan een naald of satéprikker of iets dergelijks duns gebruiken om deze erin te steken en zachtjes het vuursteentje loswrikken. Het kan ook helpen om (met je naald/prikker) vanaf de bovenkant van de aansteker en onder het wieltje er licht tegen aan te drukken. Vaak is dit niet nodig en zoals eerder verteld komt het vuursteentje er dan vanzelf uitvallen al dan niet na een beetje (licht) schudden.  

   Als die er dan uit komt zie je soms éen versleten kant (degene met een inkeping of die iets meer glimt/lichter van kleur is)  en een ‘’goede’’ en dus niet versleten (donkere/vlakkere) kant. Mocht je nog genoeg vuursteen over hebben is het zeker een poging waard deze gewoon simpel om te draaien en dan kun je er nog wel (heel) eventjes mee verder. In de meeste gevallen zou je hem toch echt wel moeten gaan vervangen. In dit geval stop je gewoon een nieuwe in je vuursteensysteem. Vervolgens stop je het veertje weer terug zoals die eruit kwam en draai je het witte schroefje (aan de onderkant) strak vast. Nu hoef je alleen nog het vuursteensysteem terug te doen in de Clipper aansteker. Let hierbij alleen wel eventjes goed op: Aan de voorkant van elk Clipper vuursteensysteem (dus de kant die van je af is, naar voren toe wijst en de voorkant van de aansteker is) zit een verdikking aan de bovenkant. Dit merk je overigens vanzelf ook wel, want je vuursteensysteem gaat er dan niet helemaal in. Dit is een teken dat die verkeerd zit en dus 180 graden omgedraaid moet worden. Als deze goed zit druk je die er wel gelijk helemaal in.

   Nu heb je het vuursteentje van je Clipper succesvol vervangen! Voilà, je Clipper is op en top en helemaal klaar om weer gebruikt te worden! Kun jij weer lekker gaan Clippen en roken/blowen!

   Geschreven door: Mike Plattel – IG: @thestonedgrower

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking