Het verhaal Elements rice papers, van niets naar iets.

Elements mag zich met trots het meest dunne rijstvloeitje op de markt noemen! Om te begrijpen hoe zij dit voor elkaar hebben weten te boksen gaan we terug in de tijd naar het jaar 1993. Het verhaal begint bij Josh Kesselman (Elements founder) misschien beter bekend als @rawkandroll op Instagram!

Toen Josh in 1993 letterlijk AL zijn bezittingen verkocht is het hem gelukt om van dat geld een kleine smoke shop genaamd ‘Knuckleheads’ op te richten in Gainesville, Florida. Zijn grootste bezigheid was op dat moment het importeren van speciale soorten lange vloei, tip en andere rook accessoires vanuit Europa om vervolgens in Amerika te verkopen.

Na ongeveer 3 jaar succesvol zijn business te hebben gerund verkocht hij in 1996 perongelijk een bong aan een meisje wiens vader bij de overheid van de verenigde staten werkte. Helaas was deze man hier niet heel blij mee en liet hij de Amerikaanse politie Josh zijn winkel binnen vallen, dit resulteerde in huisarrest voor Josh…

Nadat Josh zijn huisarrest later dat jaar voorbij was besloot hij naar Arizona te verhuizen en hier een nieuwe smoke shop te starten genaamd HBI. De nieuwe smoke shop van Josh was gelijk een succes en in 1997 besloot hij uit te breiden, dit keer met een andere aanpak. Hij ontmoette een oude vloei papier producent in Alcoy, Spanje die erg graag bezig wouden gaan met het ontwikkelen en verkopen van nieuwe soorten producten. Josh besloot hier aan mee te werken en startte met hulp van deze nieuwe producent even later de merken JuicyJay’s (de vloei papiertjes met smaak), Juicy Hemp Wraps (blunt met een smaak) en Elements ons geliefde, meest dunne rijstpapier op de markt!

Josh is 7 jaar later in 2004 ook het succesvolle merk RAW begonnen! Meer lezen over RAW? KLIK HIER!

Bekijk hier producten van Elements

Scroll naar top