Het verhaal van Mascotte, een OER Hollandse vloei producent!

Over Mascotte lange vloei en tip

Mascotte is in de Benelux, DE nummer 1 in vloeitjes, filters, hulzen en rook accessoires. Een Oer-Hollandse familiebedrijf, waarvan de merknaam (Mascotte) is opgestart tijdens de Tweede Wereldoorlog door Frank Mignot van de Eindhovense tabaksfirma Mignot & De Block. Frank, de oprichter vond het noodzaak vloeipapier in eigen land te gaan produceren vanwege een enorm tekort aan kwalitatief vloeipapier. Dit tekort was te danken aan het handels- en invoerverbod ingesteld door de Duitsers destijds. Er werd dan ook ontzettend veel gesmokkeld en illegaal gehandeld in geïmporteerd vloeipapier waarvan de prijzen dankzij de grotere vraag hiernaar ook flink omhoog begonnen te schieten. Frank, een typische nuchtere Hollander vond de oplossing voor deze problemen bij een Limburgse bijbeldrukker en zo was de vloei van en de merknaam Mascotte geboren!

Tegenwoordig worden veruit de meeste Mascotte producten geproduceerd in o.a. Engeland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Mascotte bracht ooit ook de allereerste (sigaretten)Hulzen en Klikapparaten op de markt! Mascotte hun missie is dus altijd al geweest om Nederland en de rest van de wereld betaalbare en de beste kwaliteit vloeipapier en rookaccessoires te leveren. Dat blijkt ook uit hun slogan; Experts Never Compromise! Mascotte is sinds de oprichting en nog steeds vanwege hun constante innovatie, hun lage prijzen en hoge kwaliteit producten marktleider in Nederland en België. Echter ook zeker geen onbekende voor de rest van de wereld! We gaan je in deze blog veel meer vertellen over Mascotte en hun kwalitatieve producten. Mascotte is niet voor niets het bekendste vloeimerk onder de blowers en rokers in heel Nederland & België.

Mascotte & RIZ LA +

Een leuk weetje is dat Mascotte en RIZ LA + wat in de volksmond RIZLA genoemd wordt, gemaakt worden in dezelfde fabrieken. De merknaam Mascotte is echter nog in handen van Micres in Eindhoven. Zij zijn de opvolgers van de vroegere sigaretten & sigarenfabrikant Mignot en De Block. Dit zijn de twee zuidelijke families, die de fabrieken waar Mascotte gemaakt werd al in 1858 zijn begonnen. Je zou dus kunnen stellen dat Mascotte in 1858 opgericht was.

Mignot en De Blok zijn rond 1970 samengevoegd als één handelsmaatschappij en heeft zich gespecialiseerd in sigarettenvloei. Ze verkopen elk jaar 220 tot 230 miljoen pakjes vloei. Rokers en blowers in Nederland alleen al, steken per jaar een bijna ontelbare hoeveelheid pakjes vloei van hun in de brand!

Mascotte producten

Wanneer je al zo lang vloei produceert dan doe je dit ook als de beste! Naar eigen zeggen hebben ze één doel: de perfecte vloei maken. Na 92 jaar kunnen ze dit ook beter dan wie dan ook. We gaan het hebben over Mascotte vloei en tip en al hun overige producten allemaal van hoogwaardige kwaliteit. Er zijn allerlei soorten Mascotte vloeipapier en (filter)tips te verkrijgen. Deze variëren in dikte, lengte en brandsnelheid. Het assortiment van Mascotte bevat king-size vloei in allerlei maten waaronder zowel brede als smalle vloei, tipboekjes en active filters. Verder hebben ze combi-packs waarbij je vloei en tip in één koopt, met een handige verpakking dit zijn de M-series. Ook heeft Mascotte de Slim Size Organic vloei die gemaakt is van 100% biologisch, ongebleekt henneppapier. Mascotte heeft dus zowel gebleekte (Original Serie) als ongebleekte (Brown Serie) vloei en tip in hun assortiment.

Mascotte Active Filters

Mascotte is een tijdje geleden begonnen met het produceren van hun Active Filters. Met deze (6mm) Active filters draai je gemakkelijk je joint. Ze filteren het ongewenste, wat zorgt voor een pure en krachtige rookervaring. Deze Active tips zorgen door hun keramische dopjes voor optimale trekkracht. De Active Filters werken met natuurlijke kooldeeltjes gemaakt van kokosnootschalen in een optimale dichtheid voor de selectieve filterende werking. Ze zijn bij ons verkrijgbaar in een luxe en handige schuifdoos met 10 stuks.

Mascotte draait door!

In 1958 vierde Mascotte al hun 100-jarig bestaan en kregen ze daarbij een Koninklijk predicaat. Ze schonken als reactie hierop de fontein op het Floraplein aan Eindhoven. Deze stad werd uitgekozen omdat hier nog steeds na al die jaren op vrijwel dezelfde plek hun hoofdkantoor staat. In 2008 werd het 150- jarig bestaan ook gevierd. Mascotte was in 2016 de officiële sponsor van de Cannabis Bevrijdingsdag en in 2020 official partner & official paper van Growlands 2020.

Mascotte heeft voor het ontwerpen van hun Limited Editions king-size vloei recent samen gewerkt met de Nederlandse rappers Hef, Josylvio en Wally A$M. Mascotte is met het platenlabel Top Notch een succesvolle samenwerking aangegaan onder het motto “Mascotte draait door”. Mascotte heeft met deze serie tot dusver De Jerry’s van Hef, de Slime Series van Wally A$M en de Hella Papers van Josylvio uitgebracht. Voor alle thuisblijvers gedurende coronatijd presenteert Mascotte samen met Top Notch ‘Veel Osso’.

Geschreven door: Mike Plattel – IG: @thestonedgrower

Bekijk hier producten van Mascotte

Scroll naar top