Het verhaal van RAW – van niets naar de populairste lange vloei

Een van de populairste merken bij Stonedoos in Hoogeveen is RAW: dé koploper onder de lange vloei en rookaccessoire-merken. Om te begrijpen hoe zij dit voor elkaar hebben weten te boksen, gaan we terug in de tijd naar het jaar 1993. Het verhaal begint bij Josh Kesselman (RAW founder), misschien beter bekend als @rawkandroll op Instagram.

Het begin van RAW lange vloei: een kleine smoke shop in Florida én een arrestatie

Toen Josh Kesselman in 1993 letterlijk ál zijn bezittingen verkocht, is het hem gelukt om van dat geld een kleine smoke shop genaamd ‘Knuckleheads’ op te zetten in Gainesville, Florida. Zijn grootste bezigheid was op dat moment het importeren van speciale soorten lange vloei, tip en andere rookaccessoires vanuit Europa. Deze verkocht hij vervolgens in Amerika.

Na ongeveer drie jaar succesvol zijn business te hebben gerund, verkocht Josh in 1996 per ongeluk een bong aan een meisje wiens vader bij de overheid van de Verenigde Staten werkte. Helaas was deze man hier niet heel blij mee en liet hij de Amerikaanse politie Josh’ winkel binnenvallen. Dit resulteerde in huisarrest voor Josh…

Een alles veranderende ontmoeting met een vloeipapierproducent

Nadat Josh’ huisarrest later dat jaar voorbij was, besloot hij naar Arizona te verhuizen. Hier startte hij een nieuwe smoke shop genaamd HBI. De nieuwe smoke shop was gelijk een succes. In 1997 besloot Josh uit te breiden, dit keer met een andere aanpak. Hij ontmoette een oude vloeipapierproducent in Alcoy, Spanje, die graag nieuwe producten wilde ontwikkelen en verkopen. Josh besloot hier aan mee te werken en startte met behulp van deze nieuwe producent even later de merken:

Het resultaat van een succesvolle investering in hennepvezels: (lange) vloei van RAW

Nadat zijn nieuwe merken een enorm succes bleken, besloot Josh in 2004 een investering van 1 miljoen Amerikaanse dollar te doen in een producent van natuurlijke, ongeraffineerde en ongebleekte hennepvezels. Misschien voel je hem al aankomen… dit is de producent die onze geliefde (lange) vloei van RAW is gaan produceren. Het concept ‘veganistisch vloeipapier’ bleek enorm succesvol. In 2005 is RAW begonnen met de massaproductie van hun lijn met rookaccessoires, waaronder lange vloei.

Bekijk alles van RAW

Ondertussen is het aanbod van RAW zeer uitgebreid en koop je je favoriete lange vloei los of in een door ons samengestelde Stonedoos. Deze bevat alle producten die jouw smokesessies letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau tillen. Ook vind je bij ons onder andere rolling trays, asbakken en cones van dit merk. Het aanbod aan RAW-producten is beschikbaar in onze webshop en in onze headshop in Hoogeveen. Heb je nog vragen? Bel of whatsapp dan naar (+31) 850 47 09 01.

Bekijk hier producten van RAW

Scroll naar top