Het verhaal van RAW Rolling Papers, van niets naar iets.

RAW, dé koploper onder de lange vloei en rook accessoire merken! Om te begrijpen hoe zij dit voor elkaar hebben weten te boksen gaan we terug in de tijd naar het jaar 1993. Het verhaal begint bij Josh Kesselman (RAW founder) misschien beter bekend als @rawkandroll op Instagram! Toen hij in 1993 letterlijk AL zijn bezittingen verkocht is het hem gelukt om van dat geld een kleine smoke shop genaamd ‘Knuckleheads’ op te zetten in Gainesville, Florida. Zijn grootste bezigheid was op dat moment het importeren van speciale soorten lange vloei, tip en andere rook accessoires vanuit Europa om vervolgens in Amerika te verkopen.

Na ongeveer 3 jaar succesvol zijn business te hebben gerund verkocht hij in 1996 perongelijk een bong aan een meisje wiens vader bij de overheid van de verenigde staten werkte. Helaas was deze man hier niet heel blij mee en liet hij de Amerikaanse politie Josh zijn winkel binnen vallen, dit resulteerde in huisarrest voor Josh…

Nadat Josh zijn huisarrest later dat jaar voorbij was besloot hij naar Arizona te verhuizen en hier een nieuwe smoke shop te starten genaamd HBI. De nieuwe smoke shop van Josh was gelijk een succes en in 1997 besloot hij uit te breiden, dit keer met een andere aanpak. Hij ontmoette een oude vloei papier producent in Alcoy, Spanje die erg graag bezig wouden gaan met het ontwikkelen en verkopen van nieuwe soorten producten. Josh besloot hier aan mee te werken en startte met hulp van deze nieuwe producent even later de merken JuicyJay’s (de vloei papiertjes met smaak), Juicy Hemp Wraps (blunt wraps met smaak) en Elements (het meest dunne rijstpapier op de markt).

Nadat zijn twee nieuwe merken een enorm succes bleken te zijn besloot hij in 2004 een investering van 1 miljoen Amerikaanse dollar te doen in een producent van natuurlijke, ongeraffineerde en ongebleekte hennep vezels. Misschien voel je hem al aankomen… dit is de producent die onze geliefde RAW vloeitjes is gaan produceren. Het concept ‘veganistisch vloeipapier’ bleek enorm succesvol en in 2005 is RAW begonnen met de massaproductie van hun rook accessoires lijn. Alles van RAW bekijken? KLIK HIER!

Bekijk hier producten van RAW

Scroll naar top