Het verhaal van Smoking, één van de eerste merken vloei OOIT.

Om te weten hoe Smoking zo’n enorm succes is geworden duiken we terug naar 1725, Barcelona. Het eerste gedocumenteerde jaar van Smoking Rolling Papers. De familie Miquel Begon rond deze tijd met het produceren van papier, dit deden zij met de hand in windmolens die werden aangedreven door de Anoja rivier in Spanje. Ongeveer 100 jaar later begon de Miquel familie met het specialiseren in vloei papier voor sigaretten.

In 1879 besloot de Miquel familie de productie te verhuizen naar La Pobla de Claramunt en begonnen zij een nieuw bedrijf genaamd ‘Miquel y Costas Hermanos’. 50 jaar later in 1929 is het bedrijf de beurs op gegaan en hebben zij hun huidige naam Miquel y Costas & Miquel S.A. aangenomen. In de 19de eeuw begonnen zij voor het eerst pakjes met vloei papiertjes te produceren en in 1924 lanceerde ze hun internationale merk: Smoking.

Miquel y Costas is momenteel een van de grootste vloei producenten wereldwijd. Ze produceren momenteel de merken: Smoking, Pure Hemp, Guarani, Bugler, Bob Marley, SMK, Mantra en het merk Bambu (bekend van Cheech & Chong). Daarnaast zijn zij een van de hoofdproducenten in private label vloei voor diverse bedrijven.

De succesformule van Smoking? Met hun focus op innovatie en duurzaamheid produceren zij alle lange vloeitjes met Arabische Gom exclusief uit Senegalensis Acacia. Daar boven op helpt Smoking ook nog eens met het beschermen van s’ werelds meest belangrijke bossen en regenwouden door middel van hun FSC keurmerk! Kortom is Smoking Lange Vloei en Rook Accessoires is dus een écht wereld merk.

Bekijk hier producten van Smoking

Scroll naar top