Klantenservice
0
Sluiten
    Mike Plattel - Dinsdag 26 Maart 2022

    De nieuwe Smokey Fine Cut Damiana van Stonedoos!

    We gaan je hier jullie alles vertellen over Smokey Fine Cut Damiana. Laten we beginnen met uit te leggen wat ‘Turnera diffusa’ beter bekend als Damiana precies is en welke voordelen het roken van dit plantje heeft.
     

    Waar komt damiana eigenlijk vandaan?

    Damiana is een plant die van nature voornamelijk voorkomt op en in de buurt van het Zuidelijk halfrond van Zuid-Californië tot Argentinië. Voornamelijk in het zuidwesten van Texas in de Verenigde Staten, in Mexico, in Centraal & Zuid-Amerika en in de Caraïben.

    Familie
    Damiana is biologisch onder verdeeld in de passiebloemfamilie. De plant met de Latijnse naam ‘Turnera diffusa’ heeft kleine aromatische bloemen met een geur die een beetje doet denken aan vijgen. De plant is te herkennen aan de gele bloemen en geurige bladeren.

    Wat voor effecten heeft damiana?

    De plant heeft een positief stimulerend effect als *afrodisiacum waar Damiana dus voornamelijk om gewaardeerd wordt zijn deze *afrodiserende effecten. *Dit woord is afgeleid van de naam van Aphrodite, de godin van de vruchtbaarheid, de zinnelijke liefde & de schoonheid in de Griekse Mythologie. Damiana is niet voor niets al eeuwen een middel dat in Mexico traditioneel gebruikt wordt met onder andere het doel om de geslachtsdrift te stimuleren. Verder wordt het in de Mexicaanse volksheelkunde gebruikt voor onder andere diabetes, maagproblemen, reuma, hoofdpijn en schorpioensteken. De Noord-Mexicaanse indianen gebruikten Damiana bij astma, spierzwakte, nervositeit en als seksueel stimulerend middel. Bij vrouwen zou Damiana menstruatiekrampen ook doen verlichten. 

    Veel stoffen waaraan een dergelijke werking wordt toegeschreven zijn van volledig natuurlijke; plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong. In dit geval dus plantaardige Damiana. Verder heeft Damiana ook nog een stimulerend effect op de stofwisseling van dopamine, (nor-)adrenaline of serotonine. 

    Damiana is zoals hierboven genoemd een kruid met verschillende eigenschappen. Het heeft een mild ontspannend en angstremmend effect. Een Damiana Herbal Mix kan zowel gerookt of als thee gedronken worden. Zo kan het gebruik een psychoactief effect opleveren dat vergelijkbaar is met een lichte marihuana soort. Damiana heeft echter absoluut geen hallucinerende effecten op zichzelf.
     

    Damiana als tabaksvervanger

    Fijn gesneden damiana is een super tabaksvervanger! Het roken van Damiana als vervanging van tabak levert natuurlijk vele voordelen op. Het is veel gezonder dan tabak, omdat het geen nicotine en teer bevat. Het houdt dus ook geen ongezonde (tabak)verslaving in stand! Damiana is zover bekend totaal niet lichamelijk- of geestelijk verslavend. 

    Damiana smaakt een stuk aangenamer dan tabak namelijk; licht kruidig en wat frisser. Het heeft ook niet een erg ‘’cotton mouth’’ effect, hiermee bedoelen we het uitblijven van het gevoel van een gortdroge mond tijdens het smoken hiervan. Smokey Fine Cut Damiana is dan ook de perfecte kruidenmix als natuurlijke tabaksvervanger voor bij je wiet en hasj! 

    Smokey Fine Cut Damiana van Stonedoos is dus hét perfecte alternatief voor tabak! Deze pure Herbal Mix van ons eigen huismerk bestaat uit fijn gesneden Damiana. De Smokey tabaksvervanger kan gebruikt worden als vervanging voor tabak in je normale sigaret, jointje of Vape*. De Damiana zal een licht ander psychoactief effect hebben op je high, wat als zeer prettig wordt ervaren.

    *Vape je Damiana (met wiet)? Zet je Vape dan op 185°C-190°C. 

    Wij hebben gemerkt dat je met Damiana in je joint(je) wat actiever en meer high in plaats van ‘moe of lui’ stoned wordt, een beetje zoals het effect van pure wiet roken! 

    Ben je nieuwsgierig geworden om onze Stonedoos Smokey Fine Cut Damiana - 50 gram Tabaksvervanger online te bestellen en wil je deze fijn gesneden: ‘Turnera Diffusa’ bij ons kopen?  Wij verkopen deze hier in handige gemakkelijk te openen & te hersluiten geurloze Smokey Damiana Bags! 

     

    Let op: Damiana mag niet gebruikt worden in combinatie met MAO-remmers. Mensen met nier- of hartproblemen, hoge of lage bloeddruk, diabetes en/of mensen onder invloed van medicijnen, (hard)drugs of alcohol wordt het gebruik ook beslist afgeraden. Dit is officieel een voedingssupplement en dient dus als zodanig gebruikt te worden. 

     

    - Bij twijfel en/of bijwerkingen contacteer een medisch arts voor consult. 

    - Niet (ver)kopen als het zegel al verbroken is! 

    - Bewaaradvies: koel, droog en donker bewaren.

     

    Geschreven door: @TheStonedGrower 

    Stonedoos blog

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking