Klantenservice
0
Sluiten
    Stonedoos - Maandag 26 April 2023

    De voordelen van een juist wiet bakje om je wiet in te bewaren

    Het is geen eenvoudige taak om je wiet vers en ready voor gebruik te houden. Stel je voor dat je je wiet kunt bewaren en de smaak en geur intact kunt houden. Het is mogelijk als je het juiste wiet bakje gebruikt. Deze blogpost legt uit waarom het van belang is om wiet op de juiste manier te bewaren en hoe je ervoor kunt zorgen dat je wiet niet oud wordt. Wij adviseren goede wiet opbergdozen die ervoor kunnen zorgen dat je wiet langer goed blijft. Want wie wil er nou oude wiet roken die niet goed bewaard is? Op onze webshop vindt je verschillende soorten opslag doosjes voor je wiet.

     

    Waarom is het belangrijk om wiet goed te bewaren? 

    De verbindingen in wietplanten, zoals terpenen, cannabinoïden, flavonoïden, bepalen voor een groot deel de geur, smaak, effecten en kwaliteit van je cannabis. Deze delen werken samen in een proces dat synergie heet – dus als een deel wegvalt of verandert (bijvoorbeeld door hitte), kan je wiet dus van mindere kwaliteit worden! Als je je wiet goed bewaart, help je deze stoffen in stand te houden, zodat je er meer aan hebt! 

     

    Wat zou er gebeuren als cannabis niet meer vers zou zijn? 

    Als je wiet te lang verkeerd wordt bewaard of te lang wordt blootgesteld aan bepaalde elementen zoals zonlicht of zuurstof, zal de kwaliteit ervan snel achteruitgaan. Het THC-gehalte wordt afgebroken tot de niet-psychoactieve vorm CBN (Cannabinol), terwijl andere bestanddelen zoals terpenen na verloop van tijd verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat mensen minder krachtige ervaringen hebben met hun cannabisproducten dan ze normaal verwachten. Het is dus belangrijk om je wiet goed te bewaren als je er zo stoned mogelijk van wilt worden!

     

    Niet zomaar een wiet bakje

    Een gewone wiet opbergdoos is niet genoeg om je wiet vers en krachtig te houden. Met de speciaal ontworpen bewaardozen van Stonedoos blijft je wiet langer vers door luchtdichte deksels en temperatuurcontroles. De boxen hebben ook handige vergrootglazen en lampen om je toppen van dichtbij te inspecteren zonder kwaliteitsverlies. Upgrade nu je manier van bewaren. Kijk hiervoor op onze webshop!

     

    Bewaarmogelijkheden voor je wiet

    Het vinden van het perfecte wiet bakje voor het bewaren van je wiet is geen geringe opgave. Je kunt je wiet in wietzakjes bewaren, maar dit resulteert  uiteindelijk in droge of beschadigde toppen en dit willen wij als echte smokers natuurlijk niet. Ook het gebruik van metalen potten of blikken kan de smaak van je wiet beïnvloeden, afhankelijk van het type metaal, hoewel ze een goede luchtdichte opslag bieden.

     

    Glas: Een van de beste manieren om je wiet in te bewaren. Het zorgt ervoor dat de toppen vers blijven. Glas is ook makkelijk om schoon te maken. Wel belangrijk is om de wiet donker te bewaren bij een iets koelere temperatuur dan je kamer. Dit voorkomt blootstelling aan zuurstof en sluit de smaak in, zodat je wiet maximale tijd krijgt tussen oogst en consumptie. Het nadeel van glazen potten is uiteraard hun breekbaarheid. 

     

    Metaal: Een wiet opslagbox is geweldig als je op zoek bent naar een opslagoplossing. Niet alleen bieden ze je robuuste duurzaamheid, ze helpen je wierie vers te houden en beschermen je tegen de elementen van buitenaf. Je kunt wel merken dat metalen containers de smaak van je wiet na verloop van tijd kunnen veranderen.

     

    RVS: Roestvrijstalen potten met plastic deksels zijn een uitstekende manier om je wiet in te bewaren. Roestvrijstaal is aanzienlijk beter dan standaard staal omdat het niet zal reageren met chemische verbindingen en dus niet zal degraderen. Dit betekent dat smaak en geur van je wiet onaangetast blijven zolang je het bewaart in een roestvrijstalen pot met een plastic deksel.

     

    Keramiek: is een veilige, schoon te maken en stijlvolle aanvulling voor het interieur. Helaas is keramiek net als glas wel breekbaar.

     

    Hout: Dit is niet de populairste optie als het gaat om het bewaren van cannabis. Behalve dat hout misschien stijlvoller is kan het de smaak van je wiet wel veranderen.

     

    Hoe kun je je wiet bewaren zonder dat je het ruikt of vochtig wordt?

    Wil je je cannabisgebruik zo discreet mogelijk houden? Er zijn enkele manieren waarop je de kans op geurtjes kunt verkleinen.

     

    Wiet vacuüm verpakken

    Overweeg je wiet vacuüm te verpakken als je het aroma binnen de perken wilt houden, de versheid van je product wilt bewaren en ongewenste geuren en aandacht wilt voorkomen.

    Luchtdichte potten om vocht en schimmel van wiet tegen te gaan

    Niet alleen dat; luchtdichte weckpotten een geweldige manier zijn om te voorkomen dat overtollig vocht in de pot waardoor schimmels kunnen ontstaan. Ook werkt een weckpot om de versheid te behouden en zelfs sterke geuren in te sluiten. Zodat eventuele scherpe geuren binnen de pot blijven.

     

    Enkele goede bewaarmethoden voor je wiet die je kunt kopen bij de Stonedoos

    Geïnspireerd door NASA de Time Capsule Storage Case

    Time Capsule Storage Cases bieden een elegante en betrouwbare oplossing voor het bewaren van cannabis. De Time Capsules zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en twee maten en zijn water- en luchtdicht. Het Uv-bestendige polymeer zorgt ervoor dat je tabak en cannabis in perfecte staat blijven. Bovendien is het slimme ontwerp van de Time Capsule geïnspireerd op NASA, waardoor het de ideale stashbox is om mee te nemen op reis. Maak je dus geen zorgen als je rondrijdt – deze Time Capsule is de perfecte reisgenoot.

     

    Curen van wiet met de Smokus Focus Gas Giant

    Deze jar is meer dan een glazen weckpotten met schroefdeksel om je wiet in te bewaren (drogen). Deze potten hebben een lucht- en waterdichte afsluiting en er zijn verschillende maten beschikbaar. Voor het uitharden van wierie met weckpotten moeten de toppen vooraf worden voorbereid en vervolgens worden overgebracht van een standaard container naar deze potten en in een vochtige omgeving worden geplaatst.

    Bekijk de Smokus Focus Gas Giant op Stonedoos voor perfecte inspectie met vergrootglas en Led-licht, oplaadbaar en gemakkelijk te openen lucht vak.

     

    Magnetisch klik-klak doosje voor je wiet

    De RAW Magnetic Stash Jar en de Raw Pop-Up Tin zijn perfecte oplossingen om je wiet veilig te bewaren. De magnetische pot is lucht- en waterdicht, zodat alles intact blijft. Het pop-up blikje werkt als een klikklak doosje, waardoor je een ongelooflijk niveau van gemak en veiligheid voor je wiet krijgt. De Smokus Focus Comet en Jetpack zijn ook geweldige opties als je iets kleiners nodig hebt dat je gemakkelijk kunt meenemen.

     

    Jars van Plastic voor je cannabis in te bewaren

    De Cookies Storage Jar, verkrijgbaar in verschillende maten, is een geweldige optie en kan gemakkelijk verschillende soorten tegelijk bevatten. Plus, met een gemakkelijk te openen ontwerp waarmee je de pot gewoon kunt draaien als je erbij wilt, maakt het organiseren van je stash zo veel gemakkelijker. Voor wie op zoek is naar een ander type plastic pot voor cannabis opslag, is er ook de Juicy Jar Green, die bijna identiek werkt als de Cookie Opslag, maar er iets anders uitziet. Met een van deze plastic potten voor je wiet kun je er zeker van zijn dat de soort die je hebt beschermd blijft en klaar is om er nog een dag van te genieten.

     

    Stonedoos blog

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking