Klantenservice
0
Sluiten
    Mike Plattel - Woensdag 27 Maart 2022

    Hemp Wick, de meest gezonde aansteker!

    In deze blog laten wij jou alles weten over Hemp Wick en waarom het de meest gezonde manier van roken is! Lees snel onze blog en ontdek hoe jij weer net iets gezonder kunt blowen!

    Als allereerst, wat is Hemp Wick nou eigenlijk?

    Hemp Wick is de natuurlijke aansteeklont gemaakt van henneptouw bewerkt met natuurlijke bijenwas. Dit is de meest natuurlijke manier om je joints, sigaretten, sigaren, wietpijp en al je ander rookwaar mee aan te steken. Hemp Wick is dus een uitstekend alternatief voor je aanstekers en/of lucifers. Het lijkt sterk op de werking van een aansteeklont, maar dan van hennep een hennep lont dus. 


    Alle voordelen van Hemp Wick op een rijtje:

    • Hemp Wick brand erg langzaam en geleidelijk
    • Volledig waterbestendig
    • Geen aansteker gas inhaleren
    • Minder gas verbruiken

     

    De meest voorkomende Hemp Wick is die van het welbekende merk RAW. Deze Hemp Wick kun je bij ons online bestellen in de Stonedoos webshop! 

     

    Hoe en waarvan wordt RAW Hemp Wick gemaakt? 

    De RAW Hemp Wick is gemaakt van in China geproduceerd hennep die uiteraard op duurzame wijze wordt verkregen. Het hele proces wordt uitgevoerd met dezelfde traditionele methoden die al eeuwen worden gebruikt. Hemp Wick wordt volledig zonder pesticides en toegevoegde chemicaliën geproduceerd. 

     

    De Hemp Wick zelf wordt exclusief in Europa gemaakt, om preciezer te zijn in en rond Polen. Vanuit oudsher heeft dit land een grote voorsprong op het produceren van bijenwas, wax voor kaarsen en dus ook (aansteek)lonten. De bijenwas die voor de Hemp Wick gebruikt wordt komt dan ook grotendeels hiervandaan. Hierdoor kan RAW Hemp Wick hun topkwaliteit altijd garanderen. 

     

    Al het verpakkingsmateriaal dat ze gebruiken is overigens gemaakt van gerecycled papier en/of henneppapier erg milieuvriendelijk dus, zoals we van RAW gewend zijn. 

     

    Hoe gebruik ik Hemp Wick? 

    Hemp Wick kan op twee verschillende manieren worden gebruikt. Een veelgebruikte methode is om (een stukje) Hemp Wick om je aansteker heen te wikkelen. Zodoende kan jij de vlam van de aansteker gemakkelijk gebruiken om je Hemp Wick aan te steken. 

    Hoe jij jouw hemp wick om een aansteker wikkelt:

     

    Een andere methode is om een stukje Hemp Wick van het rolletje te wikkelen en deze vervolgens met lucifers of een aansteker aan te steken. Er bestaan overigens ook Hemp Wick dispensers.

     

    Welke methode je ook gebruikt allemaal werken ze erg goed om je joint, bong of (water)pijp mee aan te steken! Bijkomende voordelen zijn dat je helemaal geen butaangas en zwavel rookt en je het risico om je vingers te verbranden vermijd.

     

    Het regelen van de vlam bij Hemp Wick

    Het regelen van de vlam kan bij Hemp Wick gedaan worden door de Hemp Wick schuin(er) omhoog of omlaag vast te houden, nu kun je altijd je rookwaar met de juiste butaan en zwavel vrije vlam aan steken.

     

    Hoe doof ik Hemp Wick? 

    Wil je de Hemp Wick weer uit maken? Ook het doven van Hemp Wick kan op twee verschillende manieren; je kunt de Hempwick uitblazen hierna zal de Hemp Wick even gloeien en dan volledig stoppen met branden. 

     

    De tweede en betere methode is door je Hemp Wick met je (lichtvochtige) vinger uit te drukken. Het voordeel van de laatst genoemde methode is, dat de Hemp Wick helemaal niet langer verder gloeit en er dus minder verspilling van je Hempwick is, een stukje vriendelijker voor je portemonnee en het milieu. 

     

    Welke lengtes Hemp Wick zijn er verkrijgbaar? 

    Hempwick vind je in de Stonedoos headshop in 4 verschillende lengtes:

    • De RAW Hemp Wick Roll - 3m (10 ft)
    • De RAW Hemp Wick Roll - 6m RAW (20ft)
    • De RAW Hemp Wick Ball - 30.5m (100 ft) 
    • De RAW Hemp Wick Ball - 76m (250 ft)

     

    Stimulerende Werking van bijenwas

    Er wordt weleens gezegd dat brandend bijenwas een stimulerende werking kan hebben op de hersenen. Namelijk op de ‘hypofyse’ ook wel de aansturing van de hormoonproducerende klieren gelegen in de holte van onze schedel. De hypofyse vormt in feite de schakel tussen het centrale zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Dit speelt, onder andere, in op je creativiteit en droomactiviteit. 

     

    Mocht het nog niet duidelijk zijn, hier nog even opgesomd waarom jij jouw aansteker zo snel mogelijk moet inruilen voor Hemp Wick!

    Hemp Wick is simpelweg gewoon een goed en gemakkelijk te gebruiken alternatief om al je rookwaar mee aan te steken. Het verbetert en verzoet de smaak van de (wiet)rook.

     

    Het is daarbij ook nog eens duurzaam geproduceerd, dit is ook van belang, want honingbijen en overige wilde bijen zijn enorm belangrijk voor ons gehele ecosysteem. 

     

    De lieve bijen die de was produceren, produceren natuurlijk ook nog eens honing, wat heerlijk smaakt als je goed stoned bent door jouw met hennep lont aangestoken joint.

     


    Geschreven door: @TheStonedGrower

    Stonedoos blog

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking