Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Mike Plattel - Maandag 3 Maart 2022

   Maak je eigen hasj met een THC pollenzeef en pollenpers

   In deze blog leggen wij jou in detail uit hoe je het allerbest zelf hasj kunt maken met een pollenzeef en pollenpers uit de Stonedoos headshop, ook wel de dry sift methode genoemd. Lees snel verder en ontdek hoe jij een heerlijk goudbruin blok hasj maakt!

    

   Je eigen dry-sift hasj maken met een THC zeef & pollenpers

   We gaan je met deze blog helpen om van jouw pollen je eigen hasj te maken. Hiervoor zijn verschillende manieren wij gaan het vandaag hebben over de meest simpele methode. Hasj maken op de dry-sift manier; met een pollenzeef en pollenpers voor wiet, gruis, en zelfs takjes! In onze Stonedoos webshop vind je wiet zeven, pollen persen en nog meer! Wij bieden alleen producten van de beste merken aan zodat jij gemakkelijk zelf dry-sift hasj kunt persen van jouw heerlijke opgespaarde pollen! 

    

   Bijna elke blower heeft weleens hasj gerookt. De één vind het heel lekker en de ander heeft toch liever wiet. Ook meer dan genoeg blowers roken het allebei al dan niet met elkaar gemixt. In veruit de meeste gevallen wordt deze hasj bij de coffeeshop of op straat gekocht. Vele blowers en ook sommige kwekers weten namelijk (nog) niet hoe ze zelf hasj kunnen maken. Daar gaan wij van Stonedoos je bij helpen met de snelste en gemakkelijkste manier van hasj maken namelijk: de droge hasj of ook wel de dry-sift methode genoemd. 

    

   Wat Moet Je Weten Om Hasj te Maken?

   Allereerst is het belangrijk om te weten dat je de trichomen van en uit je cannabis wilt gaan verzamelen voor het maken van de hasj. Trichomen zijn de minuscule harsdruppeltjes ook wel harskristallen genoemd die op je wiet zitten. Ze zijn meestal in overvloed aanwezig op goede cannabistoppen. Echter ook op (suiker)bladeren, takken, knipresten (trim) en eigenlijk zo goed als al het cannabis plantmateriaal bevatten (tot in bepaalde mate) trichomen. In deze trichomen zitten alle werkzame stoffen en ook de geur en smaakstoffen van je cannabis. Simpel gezegd bestaat hasj dus uit harskristallen die goed en stevig samen geperst zijn. 

    

   Zijn je kristallen niet geperst? Dan is het nog geen hasj maar dan spreken we over kief. Het is ook erg lekker om deze kristallen te roken. De meeste onder jullie kennen dit als ‘’THC poeder’’ en/of pollen die vaak onderin het wietzeefje van de (betere) grinder zit. 

    

   Als je nog een stapje verder wil gaan en je eigen Hash wil maken zou je de trichomen ook moeten gaan scheiden van de wiet. Dit kan gedaan worden met een pollenzeefbox. Bij het maken van goede hasj -ongeacht de methode- wil je altijd zo min mogelijk plantmateriaal verzamelen. 

    

    

   Wat heb je nodig om hasj te maken? 

   Hasj met je handen maken is erg lastig dus hieronder vertellen wij jou wat de 2 essentiële items zijn zodat jij thuis zelf hasj kunt maken!

   Plantmateriaal

   Het allerbelangrijkste om een goeie hasj te maken: CANNABIS! Dit kan van alles zijn wiettoppen, gruis, "sugar leafs" (dat zijn de bladeren dicht om de toppen die onder de trichomen zitten) en zelfs takjes. Weet wel dat hoe beter de kwaliteit van je wiet, hoe meer je er ook aan keef en later dus ook hasj uit gaat halen!

   Vries je plantmateriaal eerst in 

   Voor het beste resultaat zorg je ervoor dat je de toppen of knipresten in een plastic zak of bak doet in de vriezer minimaal 24-48u voordat je ze gaat zeven. Hierdoor zullen de trichomen die nog op je plantmateriaal zitten veel sneller en gemakkelijker loslaten. Wat uiteindelijk zorgt voor nog meer pollen die loskomen bij het zeven van je wiet(toppen), dus ook meer hasj(opbrengst). 

   Een pollenzeef

   Om droge hasj te maken heb je allereerst een Buddies® Pollenzeef nodig om de pollen van je wiet (toppen en/of knipafval) te kunnen scheiden. De Buddies® Sifter Box uit de Stonedoos headshop vind je in 3 verschillende formaten:

   • Small (15.5 x 10.5 x 7 cm)
   • Medium (19.5 x 12 x 7.5 cm)
   • Large (24 x 16.5 x 9.5 cm)

   De Buddies® Sifter Box heeft een sterke houten constructie met magneten op zowel het deksel als de onderste bak om ze stevig op hun plaats te houden. Binnenin zit een fijn gaas voor efficiënt zeven, dit scheidt de pollen van de toppen en/of bladeren, de pollen worden allemaal opgevangen in de lade eronder. Voor eenvoudig verzamelen zit er in de voet een bruin getint glas dat uitschuifbaar is. Deze kief zeefdoos werkt daarbij ook nog multifunctioneel als opbergdoos. 

   Een pollenpers

   Nadat je klaar bent met de sifterbox en een mooie stapel met verse pollen hebt kunnen we er echt hasj van gaan maken, hiervoor heb je een pollen pers nodig. Wij hebben pollenpersen van het welbekende merk: Sharpstone. Zij noemen het een "Tobacco Press". Eigenlijk is dit dus een pollen press, of beter gezegd, een hasj pers. Deze metalen pollenpersen zijn bij ons beschikbaar in drie verschillende formaten:

   • Small (8,9 cm)
   • Medium (13,45 cm)
   • Large (15,75 cm)

   De DeLuxe Tobacco Press ook wel wietpers genoemd, is gemaakt van geanodiseerd aluminium dat normaal alleen gebruikt wordt in de vliegtuigtechniek. De Sharpstone Tobacco Press perst de pollen en haalt alle lucht ertussen uit waardoor je gemakkelijk je eigen stevige hasj kunt maken. 

    

   De Zeefbox methode

   Je hebt dus een Buddies® Zeefbox gekocht en je vraagt je af: "hoe ga ik hier nou hasj mee maken?

   De meest belangrijke stap voor een grote oogst: vries eerst je plantmateriaal in!

   Voor het beste resultaat zorg je ervoor dat je de toppen of knipresten in een plastic zak of bak doet in de vriezer minimaal 24-48u voordat je ze gaat zeven. Hierdoor zullen de trichomen die nog op je plantmateriaal zitten veel sneller en gemakkelijker loslaten. Wat uiteindelijk zorgt voor nog meer pollen die loskomen bij het zeven van je wiet(toppen), dus ook meer hasj(opbrengst).

   Je stopt een (kleine) hoeveelheid goed gedroogde (en bij voorkeur bevroren) wiet in je Sifterbox. Doe vervolgens het deksel erop en begin te schudden. Schud de Zeefbox ongeveer 5-15 minuten, dit is afhankelijk van de hoeveelheid wiet en de gewenste kwaliteit keef (hoe langer je schud hoe meer plantenresten er doorheen zullen vallen).

   Voor een nog beter resultaat open je de Zeefbox nu en verspreid je de plantenresten opnieuw voor nog een ronde schudden. Na de 2e of 3e keer schudden kun je de Zeefbox openen en de lade eronder uitschuiven.

   De kief die zich nu in de lade onderaan de zeef verzameld heeft kun je bij elkaar gaan halen. Doe dit met een pas of speelkaart. Nu heb je zelf je eigen pure trichomen verzameld! Heerlijk om te roken, maar ook om je eigen hasj van te maken!

    

   Hoe maak je van thc keef (trichomen) hasj?

   Natuurlijk vraag jij je nu af hoe je deze heerlijke verzamelde trichomen, kief, of pollen tot droge en stevige hasj maakt. Gelukkig kan dit gemakkelijk, goedkoop en relatief snel met een Sharp Stone pollenpers. Hoe groter het formaat pollenpers hoe meer hasj je kunt maken in een kortere duur.

    

   Bekijk in 3 korte stappen hoe jij met een pollenpers hasj maakt:

   1. Maak je pollenpers open en zet er een trechtertje op (of maak er 1 van papier of vloei). Vervolgens pak je de kief met een THC schepje, lepeltje of (speel)kaarten en vul je de pollenpers er voor 3/4 mee. Stop de pollenpers echt niet te vol! Anders is er een kans dat je keef verliest.

   2. Nu schroef je het bovenste deel terug op de pollenpers. Schroef beide delen goed vast. Draai het handvat (en dus de bovenkant) stevig vast totdat je niet meer verder kunt draaien en je nu dus het poeder goed samen kunt persen. Voor het beste resultaat laat je de pollenpers even staan en draai je die later weer nog iets strakker aan. Dit doe je totdat dit niet meer lukt of wanneer je denkt dat de hasj stevig genoeg is. Wij adviseren om de pollenpers om het (half)uur even strakker aan te draaien. De hasj is klaar wanneer jij deze stevig genoeg vindt; doorgaans is dit na een paar tot maximaal 24 uur.

   3. Maak de pollenpers open aan de onderkant door het onderste gedeelte eraf te halen. Draai het handvat los en er komt een stevig samengedrukt blokje hasj uit! Tip: Voorkom over vullen van je Sharpstone pollenpers en gebruik ook nooit gereedschap! Beiden kunnen je pollenpers (onherstelbaar) beschadigen. 

    

   Veel succes!!!

   Wij wensen je veel succes met het uitproberen van deze bovengenoemde methode. Daarbij hopen we dat je veel rookgenot hebt van alle verzamelde pollen en/of van je eigen gemaakte hasj! Twijfel niet bij vragen om contact op te nemen met ons en kijk vooral ook even naar al onze andere blogs of hier in onze Stonedoos shop. 

    

   Geschreven door: @TheStonedGrower

   Stonedoos blog

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking