Klantenservice
0
Sluiten
    Stonedoos - Dinsdag 26 Mei 2022

    Wat maakt wietzaden autoflowers?

    Wil jij Autoflower wietzaden kopen? Dan kunnen wij je hierbij met deze blog zeker goed op weg helpen. We gaan in deze blog namelijk alles met jullie bespreken over Autoflower wietzaadjes uit de Stonedoos seedshop. Wat zijn deze Autoflowers die ookwel zelfbloeiende wietzaden worden genoemd precies? Waarom zijn deze Autoflower cannabiszaden sneller klaar? En waarin zijn ze anders dan de reguliere feminized wietzaden

     

    Wat zijn autoflower wietzaden nou eigenlijk precies?

    Allereerst bespreken we wat Autoflower zaadjes precies zijn; Autoflowering cannabiszaden zijn zaadjes waaruit wietplanten voortkomen die vanzelf na 2-4 weken gaan bloeien. Grote voordeel hiervan is dat kwekers geen lichtschema’s hoeven te veranderen om de bloei van deze zelfbloeiende wietplant (Autoflowers) op te wekken en te behouden.  Bij reguliere en feminized cannabiszaden, beiden vallen namelijk onder de categorie fotoperiodieke cannabis moet dit dus wel om de bloei op gang te zetten en in stand te houden. Dit is een groot verschil met Autoflowers en de Autoflowers ontwikkelen zich mede hierom dus veel sneller.

    De introductie van Autoflower cannabiszaden op de cannabismarkt kwam voort uit de legendarische samenwerking van Joint Doctor; Een Canadese wietkweker met Antonio een Mexicaanse wiet-zadenverzamelaar. De ‘Mexican Rudy’ van Antonio, dat hoogstwaarschijnlijk een wilde Ruderalis Cannabissoort uit Siberië was; bloeide erg snel. Echter nog niet snel genoeg om een Autoflower genoemd te worden. Nadat de Joint Doctor hier enkele zaden van verkreeg is hij meteen aan de slag gegaan door deze genen te kruisen (in een F1 kruising) met zijn Northern Lights #2. Dit maakte de volgende generatie cannabisplanten wel compacter en veel potenter. Echter ondanks deze succesvolle kruising bracht dit de nieuwe soort nog niet sneller tot bloei. Na het kruisen van de nieuwe soort in een driewegkruising tussen Mexican Rudy met een Northern Lights #2 (vrouwtje) en vervolgens weer met een Williams’ Wonder lukte dit wel! Dit was het moment waarin bij al het nageslacht de (recessieve) autoflowering eigenschap terugkwam. Dit grote moment was de geboorte van de moderne en potente Autoflower(s)!

    Deze nieuwe Autoflower (en dus een hybride) werd eerst Willy’s Automatic genoemd en werd later de basis voor de wel bekende en eerste commerciële Autoflower(s) namelijk: De Lowrider ook weleens LowRyder genoemd.  Alle volgende generaties van deze planten hadden de Autoflower eigenschap. Hiermee is het Joint Doctor en Antonio in hun samenwerking gelukt om de wilde ‘Ruderalis’ Autoflower eigenschap te stabiliseren en vervolgens te kruisen met een brede keuze aan fotoperiode soorten.  Dutch Passion was er daarom ook snel bij in de samenwerking met de Joint Doctor(&Antonio) voor hun nieuwe soort StarRyder. Dit bleek een natuurlijke match tussen twee zadenbedrijven die beiden het uitzonderlijke waarderen en de rest is geschiedenis (en toekomst). 

     

    Wat maakt een autoflower zaadje speciaal?

    Wil jij dus nog (veel) sneller of meerdere keren per jaar kunnen oogsten? Dan zijn de Cannabis Ruderalis soorten (Autoflowers) uiterst geschikt voor jou! Deze Cannabis Ruderalis is “onkruidachtig” en groeit van oorsprong in het wild in noordelijke regio’s, zoals bijv. Siberië. Wat Ruderalis genetica zoals hierboven verteld erg interessant maakt, is dat deze soort van nature autoflowering is. Deze Autoflowers worden hierom ookwel zelfbloeiende wietplanten genoemd. Kwekers kunnen deze Ruderalis-genetica dus gaan gebruiken om autoflowering versies van klassieke fotoperiodieke soorten te maken. 

    Als je zonder zorgen je eigen cannabis buiten of binnen; rijk aan cannabinoïden en terpenen wil kweken dan zijn zowel Autoflower als de Feminized zaden de beste keuze! Beiden leveren vrouwelijke en harsrijke wietplanten op. Echter kwekers die alleen, maar met Autoflower wietzaden kweken besparen de meeste kosten en moeite. Autoflower cannabiszaden groeien onder dezelfde omstandigheden als gewone en gefeminiseerde cannabiszaden. Ze vereisen geen speciale aanvullende voeding, technieken of apparatuur. Autoflower wietplanten zijn alleen een stuk sneller in hun groei en bloei en hierdoor wordt er veel tijd gewonnen en kan er veel eerder en ook vaker geoogst worden. 

    Welke Autoflower wietzaden kan ik bij jullie kopen? Autoflower wietzaden zijn vandaag de dag verkrijgbaar in alle categorieën namelijk; Indica’s, Sativa’s of Hybrids laatstgenoemde is een mix van Indica/Sativa. Autoflower planten zijn geen pure Indica of Sativa’s, maar Hybrids (kruisingen tussen Indica en Sativa planten). 

     

    Groeiverschillen Autoflower Indica- & Sativa dominant: 

    • (Autoflower-)Indica’s groeien vaak uit tot kleine, bossige plantjes met bredere bladeren. Ze zijn vaak behoorlijk robuust en doen het in veel omgevingen goed. 
    • (Autoflower-)Sativa’s worden hoger, slanker en krijgen dunnere, langwerpige bladeren. Deze van oorsprong zonaanbiddende planten doen het over het algemeen goed in een warm(er) klimaat. De bloei van Sativa’s duurt meestal langer dan bij Indica’s. 

    Dit gaat echter sinds de introductie van de meeste Sativa (dominante) Autoflowers niet meer op. De Sativa dominante autoflowers doen er slechts heel iets langer over dan hun neefje; de indica dominante autoflowers. Vaak is het verschil tegenwoordig zelfs bijna verwaarloosbaar. Hierdoor zijn kwekers sinds de Autoflower introducties in staat in het Nederlands klimaat met grote successen alsnog wietplanten met Sativa(-dominante) genen te kweken! Vooral ook hierom zijn Autoflower zaden in korte tijd in Nederland en Europa, maar ook de rest van de wereld razend populair geworden! 

    Alle cannabisplanten en dus ook de autoflowering cannabissoorten groeien vaak het best als ze 10-12 uur ruimschoots (zon)licht krijgen. Daarom behaal je altijd het beste resultaat als je de zaadjes tussen April en Mei ontkiemd wanneer de dagen In Europa al langer worden. Ben je alsnog (erg) laat? Geen zorgen de meeste (snelbloeiende) Autoflowers kun je ook later in het jaar nog wel ontkiemen en planten. 

    Wil je nog meer en sneller wiet kweken? Dan kun je door slim Autoflower zaadjes te kopen en te gebruiken meerdere oogsten per jaar behalen er zijn dan namelijk meerdere kweekrondes mogelijk. Vele buitenkwekers behalen op deze manier minstens 2 tot enkele uitzonderlijke gevallen van wel 4 oogsten per jaar! 

     

    Bekijk onze autoflower wietzaadjes!

    Met Auto zaadjes wordt snel en gemakkelijk je eigen wiet kweken dus beter dan ooit! Vooral nu we je alles geleerd hebben over deze Autoflower wietzaden. Kijk ook even naar onze mooie collectie Autoflower cannabiszaden voor de (beginnende) kweker(s)! Al onze (Autoflower) wietzaden worden in discrete verpakking verstuurd en kunnen snel worden geleverd.

    Stonedoos blog

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking