Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Stonedoos - Vrijdag 6 Oktober 2022

   Wat is HHC? Alles wat je moet weten!

   HHC, wat is dat eigenlijk? Het is één van de vele cannabinoïden uit de cannabis plant, deze volledig legale stof heeft ongeveer 80% dezelfde werking als THC! Lees in deze blog alles wat je moet weten.

   Benieuwd naar onze HHC producten?

   Bekijk de HHC producten


   HHC, Wat is het?

   HHC ookwel Hexahydrocannabinol is net als THC één van de vele cannabinoïden van de wietplant. Tot voor kort was HHC erg onbekend omdat er eigenlijk niet veel van voorkomt in de plant. Sinds kort begint het vooral op plekken waar cannabis volledig illegaal is erg populair te worden. Het is een goed alternatief en een legal high!

   Er is helaas nog weinig bekend over hoe HHC in het lichaam werkzaam is. Het lijkt er op dat het psychoactieve effect en de scheikundige structuur er allebei op te wijzen dat het zich net als THC aan CB1- en CB2-receptoren hecht. Maar er is meer onderzoek nodig naar de precieze werking van HHC om hier meer over te kunnen zeggen.

    

   Hoe is HHC (hexahydrocannabinol) ontdekt?

   De Amerikaanse scheikundige Roger Adams wist het in de jaren ’40 van de vorige eeuw voor het eerst voor elkaar te krijgen HHC te synthetiseren. Adams was een van de belangrijkste onderzoekers op het gebied van cannabis en tegelijkertijd hoofd van de Afdeling Scheikunde op de universiteit van Illinois. Adams is één van de weinigen die zelfs ná de Amerikaanse Marihuana Tax Act, die wiet als misdadig bestempelde, toestemming kreeg om door te gaan met zijn onderzoeken.

   Adams heeft volgens schattingen zeker twintig verschillende cannabisexperimenten gedaan. Hier wist hij samen met studenten een heleboel cannabinoïden zoals THC, CBD en dus ook HHC te isoleren.

    

   Kun je stoned of high worden van HHC?

   Zeker weten! HHC is een psychoactieve stof. De meeste info over het effect is van gebruikers zelf en dus misschien niet de meest objectieve informatie. HHC-producenten bevestigen de goede verhalen gelukkig wel, zij beweren dat HHC een sterkte heeft die gelijk is aan ongeveer tachtig procent van THC.

   De effecten

   De effecten van HHC worden vaak beschreven als een meer heldere versie van THC, en ook wat minder intens. Sommigen beschrijven het effect als cerebraal en bedwelmend, anderen juist als verlichtend, een beetje euforisch, helder en energiek. Uit de meeste verhalen blijkt in ieder geval dat HHC meer energie lijkt te geven dan Δ-8-THC.

   Wat je vooral niet moet vergeten, is dat de effecten van HHC subjectief zijn, net als bij alle andere cannabinoïden. Zo hangt het er erg van af wat je lichaamschemie is, je tolerantie voor cannabinoïden, je conditie, je mindset, maar ook in welke omgeving je gebruikt, wat de kwaliteit van het HHC-product is en hoeveel je ervan gebruikt.

   Manieren om HHC te consumeren

   HHC is volledig legaal, dit geeft dus een boel mogelijkheden om er leuke producten mee te maken. In de Stonedoos smartshop vind je hierdoor veel verschillende HHC producten. Momenteel is de meest efficiënte manier om HHC te nuttigen HHC vapes. HHC Wegwerp Vapes van merken als Acan Gold zijn van hoge kwaliteit met goede smaken en een 98% HHC concentratie.

   Rook je liever niet? Van HHC worden net als van THC ook HHC edibles gemaakt! Zo vind je bij Stonedoos HHC gummy's en zelf brownies. Let er wel op dat HHC net als THC via de maag anders verwerkt wordt en een heviger effect geeft. Begin dus altijd met de helft van een portie en wacht rustig een uur af tot het effect begint te komen!

   Naast edibles zijn er ook drankjes. HHC shots zijn de meest snelle versie van edibles, doordat het drinken is is de inwerktijd een stuk sneller. Let ook hierbij op dat je begint met een halve dosering. HHC via het verteringsstelsel kan heftig werken!

   Stonedoos blog

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking