Het verhaal van Flamez, één van de bekendste vloeimerken binnen NL.

Het merk Flamez is gestart als een spontaan idee door een groep jonge Nederlandse ondernemers die sinds 2005 bezig zijn met het produceren van kwalitatief rookwaar zoals hun vloei en tip. Deze jonge ondernemers achter Flamez wilden zich focussen om producten op de (Nederlandse) markt te brengen die de Smoker echt graag wil hebben en/of juist noodzakelijk zijn. Dit doen ze allemaal tegen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het is ook een merk die niet snel in massa productie unieke producten op de markt brengt, maar juist wat de meeste Blowers in het echte leven nodig hebben. Dat lees je ook terug in hun slogan: Voor en door Smokers! Door hun ervaring wisten ze vanaf het begin af aan al en weten ze nog steeds wat er gewild is en spelen daar heel goed op in. Flamez is een topmerk dat hoogwaardige rookaccessoires produceert en verkoopt tegen sterk concurrerende prijzen en is daardoor inmiddels dan ook niet meer weg te denken binnen de rokersmarkt. Het bedrijf achter Flamez is TGC Trading B.V. een groothandel in allerlei rokersbenodigdheden. Zo is TGC Trading B.V. ook eigenaar van het (waarschijnlijk onder jullie) wel bekende merk Greengo.

TGC Trading heeft met Flamez en Greengo van alles: van vloeitjes en tips tot Vaporizers, echter zelfs lavalampen & kleding. Nog bekender zijn hun tabakssteentjes om je tabak mee te bevochtigen. De Saverettes om je joints in te bewaren, je weet wel die ‘’joint buisjes’’ waar je (vaak) je voorgedraaide joint in mee krijgt bij de betere coffeeshops. Beter uitgelegd zijn deze Saverettes eigenlijk een mobiele kunststof handasbak en een sigarettendover in één, waarin je zonder smaakverlies en geurverspreiding je Joint (of sigaret) kan doven en bewaren.

Verder heeft TGC Trading nog de wel bekende Greengo tabaksvervanger. Dit is een unieke kruidenmix die een prima alternatief voor tabak is. In sommige coffeeshops is deze (sinds kort) zelfs verplicht te gebruiken mits je, je cannabis niet puur rookt in verband met de Tabakswet. Je begrijpt het wel Flamez en ook Greengo willen samen niets minder dan: het allerbeste kunnen bieden wat er op de markt verkrijgbaar is, want volgens hun eigen zeggen het beste kan nog beter! Bij Flamez kun je om deze reden dan ook van alles laten customizen onder het motto; Flamez make it your own!

Flamez is ook ecologisch goed bezig en streeft er altijd naar om hun producten zo natuurlijk en milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Zo heeft hun andere Topmerk Greengo als enige ongebleekte King Size vloei het FSC keurmerk. Deze vloeitjes bestaan uit volledig ongebleekt en dus chloorvrij vloeipapier en zelfs hun verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. Flamez en Greengo hebben (in 2011) terecht de European product Award van Soft Secrets gewonnen. Greengo vloei is veruit de meest natuurlijke en milieuvriendelijke vloei op de huidige markt. Flamez is dan prijs/kwalitatief weer één van de besten, dit is dan ook de reden dat je Flamez(&Greengo) in veel coffeeshops vind en uiteraard vind je Flamez(&Greengo) dus ook bij ons in het assortiment. Flamez & Greengo steunen beiden organisaties die zich inzetten voor het behoud van het gedoogbeleid, steun voor legalisering en dus ook behoud van de (door ons geliefde) Nederlandse coffeeshops!

Het merk Flamez en hun andere handelsnamen groeien enorm hard in Nederland en daarbuiten en ze worden daarom dan ook terecht steeds bekender. Hun doel is om nu en in de toekomst jou in Nederland, maar ook anderen in de rest van de wereld te laten ervaren hoe hun producten ieder zijn rookervaring verbeteren! Flamez: het topmerk voor en door rokers!

Dit blog is geschreven door: Mike Plattel – IG: @thestonedgrower

Bekijk hier producten van Flamez

Scroll naar top